top of page

Vijf redenen om uw vertrouwde excel omgeving te verlaten

Veel organisaties hebben hun begrotings- en prognoseprocessen ontwikkeld in Excel. Dat is een verklaarbare keuze. Toen uw processen nog niet bestonden bent u ze zelf gaan ontwikkelen en op elke financiële afdeling zat wel iemand met aardigheid en vaardigheden om processen naar Excel te vertalen. Dat ging goed, maar langzamerhand sluipen er een aantal risico’s in het gebruik van deze zelf-ontwikkelde software, die je goed kunt elimineren door, bij een volgende upgrade, over te schakelen naar een softwareoplossing van Logis.1. Uw excel specialist is geen excel specialist

De kennis over het programmeren van een goede oplossing in uw organisatie is beperkt. De vertaling van uw visie naar strategie is een kerncompetentie van uw mensen, het uitwerken naar een systeem is dat niet. Als uw systeem groeit zult u op enig moment externe kennis moeten halen om het verder uit te breiden.

2. Beveiliging wordt een steeds belangrijker onderdeel.

Inmiddels draaien de meeste applicaties binnen organisaties in de cloud. Dat heeft veel voordelen, maar vraagt ook om verdergaande beveiligingsmaatregelen. Naast de vervelende gevolgen van een inbraak in uw systeem bent u ook verantwoordelijk voor de wijze waarop u data vastlegt en beveiligt in het kader van de AVG.

3. Zelf een systeem bouwen kost veel tijd

We doen er wel eens onderzoek naar, maar het zelf bouwen, valideren, testen en implementeren van een systeem kost een organisatie veel tijd. Het zijn kosten die vaak niet boven komen in uw rapportages, dus u heeft er geen zicht op (op zichzelf al een reden om met Logis te praten). Een oplossing van Logis is op voorhand begroot, heeft een duidelijk overeengekomen looptijd en opleverdatum.

4. Het aanpassen van een oplossing van Logis is sneller en goedkoper

De wereld verandert. Ook uw software moet meebewegen met veranderende omstandigheden en wet & regelgeving. Logis zorgt dat de software altijd voldoet aan laatste eisen en wensen.

5. Logis oplossingen zijn toekomstbestendig

Wij investeren continue in de ontwikkeling van onze softwarepakketten. Dat doen we op basis van de behoefte van onze opdrachtgevers en op basis van veranderende technische mogelijkheden. Daardoor weet u dat uw software niet alleen vandaag, maar ook over vijf jaar nog voldoet aan uw eisen.

We zien regelmatig bedrijven en hun financials weemoedig afstand nemen van hun vertrouwde excel omgeving. Het is een herinnering aan ontwikkeling, pionieren en voelt vertrouwd. Logis neemt de handschoen op om dit te vertalen naar een moderne oplossing waarmee u slagvaardig uw processen beheert tegen beter beheersbare, en meestal lagere, kosten. We denken graag met u mee hoe we uw processen kunnen verbeteren.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page