top of page
Logis_rabobank.png

Planningstool CostA hoog gewaardeerd

Eind 2013 is onder de 100 gebruikers van de applicatie CostA budget en de 40 gebruikers van CostA EKB (Exploitatie Kosten Begroting) een gebruikerstevredenheidsonderzoek gehouden. CostA budget wordt gewaardeerd met een 8,

CostA EKB met een 7,5.

Rabobank Groep ICT (3000 medewerkers) is het grootste directoraat binnen Rabobank Nederland en is verantwoordelijk voor de ICT-omgeving van de Rabobank organisatie.

De Tarieven- en Budgetronde is een jaarlijks terugkerend proces voor het vaststellen van de tarieven en de budgetten. Binnen dit proces spelen diverse disciplines een rol, zoals Financial Controllers, Business Controllers, Afdelingsmanagers, Productmanagers en Servicemanagers.


Vanaf 2005 is CostA ingezet om dit proces te ondersteunen. Tot die tijd werd gewerkt met Excel modellen die decentraal werden gevuld en vervolgens werden geconsolideerd. Vanuit de consolidatie werden vervolgens rapportages opgesteld. Door het grote aantal betrokkenen (meer dan 80 medewerkers) was het vullen van de Excel-modellen en het rapporteren hierover een zeer tijdrovend proces.

De inzet van CostA heeft geleid tot de volgende resultaten:

 

  • een veel kortere doorlooptijd bij het vaststellen van budgetten en tarieven

  • een sterk verbeterde informatievoorziening rondom het budgetteringsproces

  • betere controle op en kwaliteit van de gegevens

  • mogelijkheden tot What-If analyses

  • beter inzicht in de kostprijsopbouw van een product/dienst


Lees het artikel Eenvoudige oplossing Verrassend resultaat (verschenen in Controllers Magazine jan/feb 2011) over de toepassing van CostA binnen Rabobank Groep ICT.

bottom of page