+31 (0)40 290 67 55 info@logis.nl

Thales

Home 9 Thales

Thales

Logo Thales
Nicole Lenderink (Business Controller Thales ISD Nederland): “Met de implementatie van CostA hebben we in korte tijd precies die functionaliteit gekregen die we nodig hadden voor het verbeteren van het financiële beheer van onze ISD organisatie. Geen onnodige toeters en bellen maar een oplossing op maat die volledig is toegespitst op de Thales organisatie. “


Achtergrond en business vraagstuk

Thales Nederland (+/- 2000 medewerkers) is het grootste bedrijf in Nederland op het gebied van o.a. defensie systemen (bijv.. marine radarsystemen) en is een onderdeel van de wereldwijde Thales Group.
Thales ISD NL is de ICT organisatie van Thales NL en verantwoordelijk voor de gehele ICT infrastructuur en ICT oplossingen van Thales NL.
Voor het jaarlijkse budgetproces en de maandelijkse financiële rapportages (budget versus realisatie) is gebruik gemaakt van Excel. Dit proces was niet voldoende transparant en kostte maandelijks te veel tijd. Daarnaast is een beter inzicht gewenst in de kostprijs van de services die Thales ISD NL levert.

De aanpak van Logis
Om de bruikbaarheid van CostA voor Thales ISD Nederland aan te tonen is voorafgaande aan de implementatie van CostA een Proof of Concept uitgevoerd, waarbij een basis kostenmodel is ontwikkeld. Na de evaluatie van de PoC is het model qua detaillering verder verfijnd, overige functionaliteit ingericht en financiële rapportages gemaakt. Tevens zijn specifieke views ontwikkeld ten behoeve van Cognos rapportages.

Resultaten
De totale doorlooptijd van het project bedroeg 2 maanden. Control beschikt nu over een integraal model waarbij de Excel financiële maandrapportage met één druk op de knop is te genereren. Daarnaast beschikt Control over een sterk verbeterd inzicht in de kostprijsopbouw van Services.